Autós különlegességek és különleges autók.

Krúzolok

Hogy reagálnak az itthoni carsharing szolgáltatók a járványra?

2020. április 15. - Müller Artúr

A koronavírus miatti itthoni korlátozások szinte kivétel nélkül minden céget erősen érintenek, nincs ez másképpen a autómegosztó szolgáltatást nyújtó 3 itthoni céggel sem. Nézzük meg, hogy a MOL Limo, a Greengo és a március 3 óta Share Now néven futó Drive Now milyen kedvezményeket, könnyítéseket és legfőképpen milyen vírusmentesítési eszközöket vetettek be az elmúlt hetekben.

Greengo
02-1.jpg

Magyarország első autómegosztó vállalkozása lépett elsőként és már március 16-án bejelentette, hogy eltörli a regisztrációs díjat és csökkenti a percdíjait 30%-kal. Korábban már azt is bejelentették, hogy nem függesztik fel a fiókját azon felhasználóknak, akiknek lejár a jogosítványa a járványügyi vészhelyzet alatt. Autóikat sűrűbben takarítják az eddigieknél és kétnaponta egy antivirális és antibakteriális fertőtlenítést is elvégeznek rajtuk, amit az applikációban egy külön kis kék színű cseppel jelölnek az autóik ikonja mellett, mutatva azt is, hogy hány órával ezelőtt történt a fertőtlenítés az adott autóval.

MOL Limo

221426_source.jpg

MOL Limo szintén elengedte a regisztrációs díjat és 30%-os percdíj kedvezményt ad, emellett a havidíjas felhasználóknak jóváír a számláján 990 FT-ot. Emellett az egészségügyi dolgozókat megajándékozták egy 20.000 FT értékű kuponnal, ehhez nem kell mást tenniük, csak lefotózniuk és elküldeniük a kamarai tagkártyájukat, az OMSZ-igazolványukat vagy egyetemisták esetében a diákigazolványukat. Ezt a kedvezményt már több, mint 500-an igényelték, ezzel párhuzamosan pedig 4 kórházat is elérhetővé tettek a zónáik bővítésével. Az autókban a cég munkatársai kézfertőtlenítőket és antibakteriális zsebkendőket helyeztek le, illetve már január óta rendszeresebben takarítják az autóikat, különös tekintettel azokra a felületekre, amikkel gyakrabban érintkeznek a felhasználók: a kilincsre, kormányra és sebváltóra. 

Share Now
sharenowbudapest-800x420.jpg

A prémium autómegosztó vonalat képviselő Share Now is eltörölte a regisztrációs díjat és csökkentette a percdíjait, a Mini modelleknél a 99 FT-ot 88 FT/percre, a BMW modelleknél pedig a 129 FT-ot 99 Ft / percre. Ezenfelül minden régi és újonnan regisztrált felhasználó kap 500 FT, egy hetes érvényességű kreditet. Rendszeresebben takarítják az autókat és ekkor nem csak a felületeket tisztítják, hanem fertőtlenítő aeroszollal is befújják az autóik utasterét. Emellett antibakteriális kendők is várják a felhasználókat minden autóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kruzolok.blog.hu/api/trackback/id/tr7215610082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása